Deze website maakt gebruik van cookies.  Klik hier voor meer informatie.  Deze melding niet meer tonen.
Dutch language English language German language Romanian language
Waterstraalsnijden

Voor die materialen waarbij een grote nauwkeurigheid is vereist en snelheid een grote rol speelt beschikt Masterfoam over een waterstraalsnijmachine.

Deze snijtechniek biedt ruime mogelijkheden, niet alleen in het gebruik van de materialen die hiermee gesneden kunnen worden maar ook de nauwkeurigheid waarmee dit kan gebeuren.

Onze machine snijdt met een zeer hoge druk, wat betekent dat Masterfoam materialen kan snijden van superzachte tot massieve rubbers kunststofplaten tot een maximale dikte van 100 mm in een plaatafmeting van maximaal 2000 x 1600 mm.

Door het computergestuurde systeem is automatisch nesten mogelijk wat neer kan komen op een aanzienlijke materiaalbesparing ook al omdat bij het snijden de snijrand een rechte lijn is en geen concaaf, zoals bij het stansen van dikke materialen gewoon is, optreedt.

Indien u een (autocad)tekening of algemeen een tekening op PDF formaat bij ons aflevert b.v. via e- mail kunnen wij u met deze tekening producten leveren van de waterstraalmachine.

Voordelen: bij complexe vormen minimaal materiaalverbruik, lage programmakosten, geen stansmeskosten,
geen overschrijf- of tekenfouten, en een snelle bemonstering is mogelijk. Deze manier van snijden is daarom ook heel geschikt voor proto's en eenmalige series.