Deze website maakt gebruik van cookies.  Klik hier voor meer informatie.  Deze melding niet meer tonen.
Dutch language English language German language Romanian language
Verpakking

De constructieve verpakking vormt een speerpunt van onze competentie. Dit wordt steeds belangrijker. Ieder jaar komt het tot miljoenen euro schade door ontbrekende of ontoereikende absorberende binnenverpakkingen.

Naast materiële schade, krijgt de verzender ook te maken met een slechter imago. Deze negatieve indruk kan zelfs leiden tot het stoppen van de zakelijke relatie.
Bij kofferinterieur en verpakkingen van luxe artikelen krijgt de transportbescherming nog een extra functie: een hoogwaardig design wordt op prijs gesteld. De uitstraling van het product wordt nog eens extra onderstreept.

De uiteenlopende eisen die aan een verpakking worden gesteld vereisen een grote competentie bij het ontwerpen - een taak voor Masterfoam!

Een goede constructieve verpakking dient
1. de te transporteren voorwerpen zo goed mogelijk te beschermen
2. ontwikkeld, gecontroleerd en gedocumenteerd te zijn
3. economisch geconstrueerd te zijn (design en materiaalkeuze)
4. voordelig te transporteren te zijn en zo weinig mogelijk ruimte in beslag te nemen
5. niet gecompliceerd te zijn, daarentegen wel creatief en innovatief

PE-schuimverpakkingen
Schuimverpakkingen moeten de stoten tijdens het transport en de opslag opvangen.
Afhankelijk van de breekbaarheid van het te verpakken voorwerp, wordt de kwaliteit van de schuimstof en het design gekozen en ontwikkeld.
Daarbij moeten de breekbaarheidsfactoren (G), gewicht en valhoogte worden gerelateerd aan de karakteristieke eigenschappen van de schuimstof (piek G).
Door constructieve oplossingen kunnen b.v. stootbelastingen worden verdeeld en het rendement kan worden verbeterd.

Masterbox schuifdozen
Golfkarton schuifdozen zijn een adequaat middel voor de verpakking van stootgevoelige voorwerpen. Naast het standaardsortiment fabriceert Masterfoam deze schuifdozen ook speciaal in verschillende afmetingen, profielhoogtes of met speciale schuimstoffen, b.v. in antistatische uitvoering of in een blijvend geleidende versie.

Masterbox Deluxe
In deze uitvoering is het buitenste omhulsel geïntegreerd, het aantal op te slaan artikelen wordt kleiner. Vraag om een gratis monster. 

Schuimpads van polyethyleen
Integreer de vulling in de doos. De platen worden in de verpakking gelijmd en beschermen uw producten tegen verschuiven!
Wij leveren deze pads in zelfklevende uitvoering en in verschillende afmetingen en dikten – op maat.

Noppenplaten
Noppenplaten zijn flexibele beschermingsmaterialen voor producten met een uiteenlopende vorm. Het flexibele polyurethaan  past zich aan aan iedere vorm en is heel geschikt voor de vulling van dozen en kisten.
Wij leveren noppenplaten in verschillende afmetingen, nopstructuren, dikten en uitvoeringen, ook zelfklevend.

Luxe verpakkingen
De producten lijken steeds meer op elkaar. Met een professionele verpakking kun je zorgen voor differentiatie en dit zal in de toekomst nog belangrijker worden.

Masterfoam ontwikkelt individuele verpakkingen die een optimale combinatie van design en bescherming van het project bieden.
Duurzame kleuren en fijncellige structuren zorgen voor hoogkwalitatieve uitstraling. Gefreesd, 3D gesneden en bevlokt – de creativiteit is bijna grenzeloos.

Interne logistiek
Het transport van kwetsbare delen in productieproces en –keten is iets wat individueel aangepaste verpakkingen noodzakelijk maakt.

Masterfoam ontwikkelt en produceert:
1. opnieuw vulbare verpakkingen
2. binnenverpakkingen
3. transportbescherming
4. tandlijsten
5. trays
6. schuimstof inzetstukken 

Hoekbescherming profielen
Met een standaardsortiment aan profielen kan snel en voordelig gezorgd worden voor bescherming tijdens het transport.
De prefab profielen worden op maat geconfectioneerd, geperforeerd of van verschillende kleefmogelijkheden voorzien. Zo kunnen wij de profielen perfect afstemmen op het te verpakken voorwerp.
Wij kunnen u stalen van gangbare standaardprofielen ter beschikking stellen.
Wanneer het om kleine hoeveelheden gaat, kan het beste worden gewerkt met een individuele aanpassing van de schok absorberende verpakking.
Wij leveren een sortiment aan PE schuimplaten in verschillende beschermingsklassen, voor klanten die de verpakkingen voor hun speciale producten graag zelf willen fabriceren.
Wij stellen u graag stalen van verschillende materialen ter beschikking. Natuurlijk geven we u ook advies!

Masterfoam staat voor creatieve en passende kofferinzetstukken. Wij maken gebruik van hoogkwalitatieve materialen, die door hun hoedanigheid en design het te verpakken product nog meer uitstraling verschaffen.

Wij gebruiken daarbij polyethyleenschuimen en polyurethaanschuimen in verschillende hardheidsklasses en kleuren. Deze worden gesneden, gefreesd, gelijmd of geprofileerd – afhankelijk van de vastgelegde eisen.
Via CAD worden individuele en op maat gesneden oplossingen ontwikkeld. Eerste monsters kunnen mbv. een plotter of een waterstraal snijmachine snel worden gemaakt.
Hierbij ontstaan geen kosten voor het maken van werktuigen. Een permanente afstemming tussen de Masterfoam ontwikkeling en uw behoeften kan op die manier worden gewaarborgd.

Controles
Een optimaal ontwikkelde verpakking bespaart kosten en verhoogt de klanttevredenheid. Wij ondersteunen u met controleerbare resultaten

- DIN EN 22248 Verticaal schokonderzoek
- DIN EN 22244 Horizontaal schokonderzoek
- DIN EN 22234 Stapelcontrole onder statische last

Graag breiden wij onze testreeks uit. Wij werken samen met gerenommeerde controle-instituten en hebben zo ook toegang tot de actuele ontwikkelingen.